woensdag 11 mei 2011

Green Day's "American Idiot" - CD wordt Musical wordt Film

De Amerikaanse rockband Green Day heeft in 2004 de met een Grammy beloonde CD "American Idiot" uitgebracht, 13 jaar na hun debuut "Dookie", je weet wel, de CD met de groene hoes en die geweldige videoclip opgenomen in het gesticht. De CD was populair: hij bereikte plaats 4 in de Nederlandse Album-top 100.

Billy Amstrong en de zijnen hebben de afgelopen periode meegewerkt aan een musical die - met succes - is vertoond  op Broadway. Blurb: een groepje rebelse jongeren weet niet wat aan te vangen met het leven en gaat muziek maken. Vast losjes gebaseerd op de levens van het energieke drietal. De musicalshow was bijzonder populair en zal door een Amerikaanse tour worden gevolgd, eind dit jaar. De band kwam op momenten een gastrolletje spelen in de musical, wat natuurlijk een leuke verrassing voor het publiek is. 



Nu wordt de cd/musical (doorhalen wat niet van toepassing is  - oh, wacht...) ook nog een film. 'The Making Of...' zal voor bioscopen worden herschreven, en door niemand minder dan Tom "Run, Forrest!" Hanks worden geproduceerd. Hanks, niet de minste acteur, heeft ook al als Producer successen op zijn naam: zowel The Pacific als Band of Brothers zijn meesterstukjes, of het thema je nu ligt of niet. Ik denk dat het zal staan als een huis. 


Wat ik mee zit is dat een herhaling wordt van de films die we al hebben gezien: Get Rich or Die Tryin' van 50 Cent, 8 Mile van Eminem en Crossroads van Britney Spears. Het is net als met de film Titanic, je weet hoe het afloopt. Alleen - Kate Winslet en Leonardo DiCaprio zijn ervaren acteurs. En kunnen zingen/rappen betekent niet direct ook kunnen acteren. Ik ben benieuwd. 

Dus - niet alleen maar luisteren, en (je weet het immers nooit, ook "Queen, de Musical" houdt eens op) het Circustheater of Beatrix-theater kijken, maar ook op de bank, zien hoe vier hangjongeren ertoe komen een CD te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten