woensdag 1 juni 2011

Nu in de afspeellijst "Onlangs Toegevoegd": Austra - Feel it Break

Voor de fans van New Age: check out Austra, met het album Feel it Break!


Austra is de band van de Canadese Katie Stelmanis, bijgestaan door Maya Postepski achter drums (of drumkit) en Dorian Wolf, op bas. Half mei is de CD "Feel it Break" uitgekomen, en het is een juweeltje. Superlicht, met een geluid dat je regelrecht meeneemt terug in de jaren '80. Beetje Depeche Mode, beetje Kate Bush. Dat laatste komt vooral door haar stem: hoog, met een fijn vibrato. Het heeft in de verte ook wat weg van electro (je kunt er, als je zou willen, best prettig op dansen), maar dan met een wat dieper, meer duister randje.


In Engeland, waar ze niet vies zijn van een beetje buiten-de-mainstream, is het album erg goed ontvangen. Termen als 'a band to watch' en scores van 8-uit-10-punten waren gemeengoed.


De CD begint goed met "Darken her Horse", schoolvoorbeeld van New Age, maar dan met een modern jasje. "Beat and the Pulse", nummer 4, is duidelijk een afstammeling van de 'electro-school', "Spellwork" is Kraftwerk meets Depeche Mode, en "Shoot the Water" is gewoon gaaf. Het album is gewoon af. Knap staaltje werk.


Het woord 'Austra' komt uit het Lets (net als Katie Stelmanis): het is de Letse naam van de Godin van het Licht. Tja, dat past. Luister naar de CD, haar betoverende stem, de versen en de manier van opbouw van zowel de nummers als het hele album, en hoor - het klopt. Zweverig, zonder dat je de onbedwingbare neiging krijgt om een boom te knuffelen. Maestro zegt: 4 uit 5.


Meer informatie: check hun website en hun Myspace.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten