zondag 17 juli 2011

Eet smakelijk

Mijn wederhelft blogt ook, over eten. Zoals ik naar nieuwe muziek luister en de verschillende muziekbladen doorspit, leest zij de Delicious en de nieuwe kookboeken op zoek naar inspiratie.  Je kunt je voorstellen dat geregeld nieuwe gerechten en recepten worden getest, waarbij het ultieme doel is om spannende combinaties te bedenken met uiteenlopende ingrediënten. Als we wat tegenkomen over de respectievelijke onderwerpen, dan tippen we elkaar daarover.

In dat kader las ik een ongelooflijk smerig bericht op
 www.nu.nl, eergisteren. Ik ben zelf niet vies van experimenteren met aparte ingredienten, maar deze man maakt het wel heel erg bont. Denk je lekker yoghurt te krijgen, is het wel met de smaak 'puddingbuks'. Lees het artikel op deze link. Treffend trouwens, dat deze vrouw de smaak 'lichaamssappen' eruit wist te pikken. Een vrouw met een ontwikkeld smaakpalet, of de partner van een man die gelukkig te prijzen is? 

Als je gaat zoeken op 'smerige dingen eten' op google, kom je - na verhalen over mensen die vliegen, torren en wormen eten in het buitenland en nooit, nooooit meer op vakantie willen - best wel veel berichten tegen over mensen die expres, uit leedvermaak of commerciële overwegingen zo goor mogelijke dingen eten. 

Ten eerste zijn er de programma's, van een kleine groep over het algemeen mannelijke waaghalzen, die zichzelf en hun beste vriendjes pijn doen en daar heel hartelijk om lachen. Jackass (MTV, behoeft waarschijnlijk geen uitleg meer) is er zo een, en ook het Engelse Dirty Sanchez (eveneens MTV, en een stapje erger dan Jackass) mag er wezen. Uiteraard doen de hoofdrolspelers van beide programma's elkaar pijn met nietmachines, winkelwagentjes en paintball-pistolen, maar ook met eten halen ze rare fratsen uit. 

Zo is Jackass' voormalig clown Steve-O bekend om het kunstje dat hij heel veel of heel vies eten eet, om het daarna weer uit te braken. En in de roemruchte aflevering met Vomelette maakte Dave England een omelet met reeds genoten voedsel, als je begrijpt wat ik bedoel. In Dirty Sanchez speelden ze het klaar om het afvalproduct van de liposuctie van een van de hoofdrolspelers, op te drinken als een straf bij een spelletje. Ik kan het niet netter vertellen, en beloof me, zoek deze filmpjes niet op Youtube op. Als iets een 'Bad Mental Image' oplevert, is dit het wel. 

Ietwat treuriger zijn de opdrachten in de spelshows als the Pain Game, Fear Factor, en zelfs in het geflopte Secret Story. Doel van de oefening is zo vies mogelijke dingen te eten, voor geld of om naar een volgende ronde te komen. Waar ik bij Jackass en Dirty Sanchez het nog kan waarderen omdat die lui echt geschift zijn, kan me dit soort programma's minder bekoren. Er zit toch teveel een element in van 'de ander pijn doen'. En met eten mag je niet spelen, zelfs niet als het fecaliën, vliegen of modder is. Bah.

Pijnlijke video met eten: de held van velen, David "The Hoff" Hasselhoff, drinkt een glaasje teveel, eet een hamburger en wordt te kakken gezet door zijn dochter. Kijken!

I
n de stijl van het berichtje van gisteren las ik het bericht uit 2009 van een stel medewerkers van een grote pizzaketen uit New York. Zij maakten ook filmpjes terwijl de ander vieze fratsen uithaalde met eten. Een selectie uit de vindingrijkheid van het tweetal: een wind laten op een salami, kaas in de neus stoppen en daarna op de broodjes, niezen op het voedsel en de neus leegblazen op de pizza's. Ze zeiden trouwens dat het 'als of' was, en dat ze het niet hebben geserveerd. Tuurlijk, jongens. Het zal je gebeuren! De viespeuken waren niet alleen verschrikkelijk smerig, maar ook verschrikkelijk stom. Dit soort grappen heeft natuurlijk pas zin als het op het internet geplaatst wordt, en op de een of andere manier snapt dit soort pummels niet dat de baas ook internet heeft. En Youtube kan spellen. De wereld - en de New York in het bijzonder - kan rustiger slapen in de wetenschap dat dit tweetal is ontslagen. Ik denk dat deze actie is geinspireerd door Eminem, getuige zijn actie in deze muziekvideo. Een paar liedjes later maakte Eminem trouwens de video 'Role Model', waarin hij uitlegt dat je hem echt niet na moet doen. Te laat.

Een kort lijstje met voedselrelateerde muziek:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten