maandag 19 december 2011

Serious Request 2011

Kerst, dat is de Top2000 op Radio2 en Serious Request op 3fm. Onder de boom, met choco, luisteren naar mooie muziek - en soms tegen betaling.

Editie nummer 8 van 3fm's Serious Request is op dit moment bezig. Drie DJ's hebben zich laten opsluiten in het Glazen Huis, dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden, met het doel om heel veel geld in te zamelen voor de Stille Ramp in Afrika. Kijk hieronder naar een filmpje over de actie:






Timur Perlin, Gerard Ekdom (Soest, jeweettoch) en Coen Swijnenberg zitten tot 24 december aanstaande in het huis, draaien platen, eten niks, drinken shake'jes en ontvangen geld van bedrijven, particulieren, scholen en instellingen. En voor een goed doel: De Moeders. Als je de filmpjes ziet op de site (Eric Corton heeft weer een paar aangrijpende exemplaren gemaakt), snap je dat Nederlanders massaal geven. De afgelopen 2 jaren is er ruim 7 miljoen euro opgehaald. Ik ben benieuwd waar de teller dit jaar op terecht komt. 

Bron: Leidsch Dagblad
Je kunt dus platen aanvragen - waardoor je platen voorbij hoort komen die je nooit hoort, zoals CCR vanmiddag - maar je kunt ook acties doen als bedrijf. Een niet volledig toevallig uitgezocht initiatief is van sieraden- en lifestyleaccessoire-webshop Ananda Beads, dat doneert deze week maar liefst 50% van de omzet aan Serious Request. Een nobel streven dat beloond moet worden: klik hier of hier voor meer informatie. Voor de mannen: je hebt een uniek cadeau voor de partner te pakken, of een sieraad voor jezelf. Gaat een ketting te ver? Een sleutelhanger kan altijd. En je geeft meteen voor de moeders. 

Ik ga zometeen ook nog een plaat aanvragen. Gezien mijn muzieksmaak zal dat een nummer worden van Rammstein, Arctic Monkeys of Queens of the Stone Age. Het kan me natuurlijk niks schelen als ze niet op televisie komen -  ik heb ze op plaat. Het is toch een lekker gevoel om te kunnen helpen. En ach, als ik wel 25 euro voor een plaat uitgeef, kan 25 euro voor een nummertje op tv er ook nog wel bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten