dinsdag 9 augustus 2011

Plaatjes in de fik

FTW? Wat nu? De wereld vergaat!!!11!one. Potvissen spoelen en masse aan voor de Nederlandse kust, het zomert maar niet, vandaag bijna een beurskrach (maar voorspellen wat er morgen gebeurt, daar doe ik niet meer aan), en zo'n beetje heel Engeland staat in brand en rolt vechtend, plunderend en fikkiestokend over straat.

De rellen die afgelopen zaterdag in Londen begonnen, verspreiden zich als een olievlek door heel Engeland. Ook Noord-West-Engeland en de west-Midlands zijn intussen in de ban van het 'protest'. Na Londen, Bristol, Leeds, Birmingham is nu Manchester aan de beurt. De beelden van de meubelzaak die in vlammen opging gingen de wereld over, en de beelden van het "protest" bij een kledingmarkt en een t-mobile-winkel maken het wel moeilijk om te geloven dat het alleen maar gaat om een protest naar aanleiding van een dode door een politiekogel dit weekend.

Klein persoonlijk leed: de meubelwinkel was al 140 jaar in de familie: 5 generaties hebben er stoelen, banken en ander huisgerei verkocht - in één nacht weg. De zaak van Jamie Oliver in Birmingham, Jamie's Italian, is gisteren kort en klein geslagen. Zonder slachtoffers, dat wil zeggen, directe slachtoffers dan. De eigenaar van de meubelzaak zat goed stuk. 

Aangezien dit een muziekblog is: ook de muziekindustrie is intussen slachtoffer geworden. In een van Sony's panden in Enfield, Londen, zit distributeur PIAS. Zij verdelen albums van onder andere Franz Ferdinand, Adele, M.I.A. en - dit doet zeer - Boysnoize en de Artic Monkeys voor Engeland en Ierland. Ze zijn nog aan het achterhalen hoeveel er verloren is, maar zoals het er nu voorstaat is de oplage van "The Hellcat Spangled Shalala", de laatste single van de Artic Monkeys (ja, een kutnummer, maar toch) en de oplage van Adele's "21"-album verloren. Er zijn al oproepen om de artiesten (want er is een immense lijst van kleine bands, groepjes en artiesten getroffen) te steunen door MP3's te kopen, en er staat een benefiet op stapel.

Dames, heren, koopt MP3's. En steunt Den Kleinen Artiest. Laat hen niet in de vlammen ten onder gaan. De lijst: alhier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten